De specificaties zijn afhankelijk van uw behoeften en de door u geselecteerde juwelier, maar over het algemeen is dit wat u kunt verwachten bij het ontwerpen van een aangepaste verlovingsring.

1. SCHRIJF UW IDEE UIT

Begin met jezelf af te vragen: heb ik een duidelijke visie op de ring die ik wil? Onthoud dat het eenvoudigweg “iets unieks” niet noodzakelijkerwijs nodig is om de aangepaste route te gaan gebruiken, omdat elke verlovingsring uniek kan zijn.
Schets vervolgens uw idee zo goed mogelijk uit. Als uw idee niet superspecifiek is – of als u uw gewenste stijl verder wilt verwoorden – ga dan op zoek naar sieradenwinkels en internet en schetselementen (filigrees, unieke instellingen, organische lijnen, gemengde metalen) die uw aandacht trekken. Dit is basislogica, maar het draagt ​​noting – hoe meer specifiek je kunt krijgen met wat je in gedachten hebt, en hoe treffender je dit naar je juwelier uitdrukt, hoe groter de kans dat je eindigt met wat je wilt.

Ringen
2. VIND DE JUISTE SIERADEN ONTWERPER

Als u eenmaal een idee in gedachten heeft, moet u een juwelier zoeken die een aangepast ontwerp kan maken. Begin met een juwelier die je kent en vertrouwt, als je die hebt. Vaak heeft uw eigen juwelier iemand in huis die aangepaste ontwerpen kan maken of u doorverwijst naar een vertrouwde collega. Ga anders door naar verwijzingen van familie en vrienden en volg dezelfde richtlijnen om een ​​juwelier te vinden die u zou kopen als u een niet-aangepaste ring zou kopen.

Wanneer u op zoek bent naar een juwelier om een ​​aangepaste verlovingsring te maken, moet u ook vragen om een ​​eerder werk te bekijken. Erken dat een juwelier als kunstenaar waarschijnlijk zijn of haar eigen aanrakingen aan uw idee zal toevoegen, dus u wilt er zeker van zijn dat u van de elementen, zoals stijl en gewicht, van het vorige werk houdt.

Winkel
3. SAMENWERKEN

Je hebt je schets (ken) in de hand. Je hebt een vertrouwde sieradenontwerper. Voer nu een lang gesprek om uw project in de juiste richting te laten bewegen. Zodra het ontwerp van de aangepaste ring is begonnen, moet je een afbeelding in volledige kleuren bekijken, een foto gemaakt met computerondersteund ontwerp of CAD, of een mock-up in wax van het eindproduct bekijken, zodat je invoer- en verschuivingsrichtingen kunt geven als het niet is wat je verwachtte – of wilt. Zorg er ook voor dat je alle elementen (metaal en steen of stenen) persoonlijk ziet, om een ​​beter idee te krijgen hoe het eruit zal zien.

Het is normaal om je geïntimideerd te voelen wanneer je met een ervaren juweelontwerpster spreekt over je visie voor je ring – hij of zij is de expert, met jarenlange kennis, artisticiteit en passie. Maar laat dit je niet beletten vragen te stellen en zorgen uit te spreken. Het is jouw ring, niet die van de ontwerper.

4. BESCHERM JEZELF

Wees extra voorzichtig met garanties en garanties bij het werken aan een aangepast ringontwerp. Je zult alles op schrift willen krijgen, van welke elementen je hebt afgesproken om in de ring op te nemen tot een definitieve beoordeling die het aangepaste ontwerp en de ontwerper opmerkt. Last, but not least, terwijl de waarde veel groter is dan geld, vergeet dan niet om je ring te verzekeren.